Smaczna włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Restauracje włoskie to w kraju najczęsciej spotykany typ gastronomii. Kochamy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, sycące oraz ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej jemy makarony. Mocniej wrażliwi goście smakują równie pyszne potrawy takie jak canelloni, lasagne czy desery włoskie.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji trzeba przyjrzeć się kilku elementom: czy trattoria korzysta z włoskich składników, czy w karcie można znaleźć również nie tak typowe potrawy, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to bogata różnorodność oraz jedzenie z różnych miejsc Włoch. Prawdziwie włoska restauracja wprowadzi naturalnie włoski nastrój.
Kuchnia włoska jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .
Wykwintne wino włoskie
Żadna szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do bycia ekskluzywnym punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie powinna zapominać wina. Obiad koniecznie powinien zawierać też aperitiff. Kieliszek czerwonego wina to przy włoskim posiłku reguła. wysokiej jakości dania włoskie Najbardziej znane wina z Włoch to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie bivongi a także cagliari z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, powinna mieć szeroką kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc poznać fenomen kuchni włoskiej bez wątpienia trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi podać nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film